Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spolupráce s THW Pirna

Dne 27.9.2008 jsme byli pozváni na první akci pořádanou v Pirně. Akce začínala přivítáním v prostorách THW Pirna. Dále pokračovala prohlídkou města a výletem lodí do Drážďan. Součástí celodenní akce bylo stvrzení spolupráce podpisem partnerské smlouvy. Za THW Pirna podepisoval velitel Andre Scholze a za SDH Chabařovice Libor Verner a  zástupce města Chabařovice starosta Jiří Záhořík.

Během doby spolupráce jsme se zúčastnili v Německu čtyř 5deních dětských táborů. Na táborech je vždy ucelený program. Jedná se o prohlídku města, kulturních památek, plavba na lodích, návštěva aqvaparku, zábavného centra a zábava v táboře (diskotéka, sportovní soutěže, grilování,....). Dále jsme se zúčastnili několika jednodenních akcí. Za zmínku stojí celodenní návštěva aqvaparku v Pirně. Předávání nové techniky. Účast na výročních zasedáních THW Pirna.

Mezi akce pořádané v Čechách patří, pozvánka na hasičský ples. Každoroční třídenní soustředění pořádané v chatovém táboře v Chabařovicích. Součástí soustředění je účast dětí z THW Pirna a SDH Chabařovice na požární soutěži zvané "SAMOVAR" pořádané v Telnici. Během akcí jsme navštívili: Chabařovické jezero, štolu sv.Martina v Krupce, Tiské stěny, výletní zámeček Větruše, profesionální hasičský sbor ve Všebořicích, odtahovou službu Kappa v Předlicích a letos se chystáme do ZOO. Mezi akce  také patří pozvánka na soutěž "OPRÁM" pro dospělé pořádanou ve Varvažově.

Myslíme si, že spolupráce je přínosná a to především kvůli dětem. A to nejen v návaznosti nových přátelství, poznávání nové kultury, sportovní činnosti, ale i v učení nebo prohlubování jiného jazyka. Spolupráce s THW Pirna je ve spolupráci s městem Chabařovice a to hlavně ve finanční pomoci. Bez finanční pomoci města si tento projekt nelze představit. Proto městu moc děkujeme za podporu.